Fem musthaves til dit makeup-bord

Når du skal lægge den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest, er det vigtigt, at du har de rigtige redskaber, så du har de bedste forudsætninger for at fuldende et perfekt look. Det betyder også, at der er nogle produkter, der rent ud sagt er musthaves til dit makeup-bord – både for at hjælpe dig til at lægge en fejlfri makeup, og for at skabe en stemning af velvære og luksus.

I dette blogindlæg får du overblikket over, hvilke musthaves du skal have for at skabe det perfekte makeup-bord.

 

Et naturligt, klart lys

Det første, som også er det allervigtigste, er, at du har et ordentligt lys at arbejde med. Sidder du ikke i ordentligt lys, kan du risikere, at du ikke lægger din makeup ordentligt. Dårlig belysning kan for eksempel ende ud i forkerte valg af farver og mængden af, hvor meget makeup du lægger på. Resultatet er ofte en tung makeup, der ikke matcher din hudtone eller -farve.

 

Det bedste lys at lægge makeup i er dagslys. Kan du lægge makeup foran et vindue, hvor der kommer naturligt dagslys ind, og ikke direkte sollys, så er du allerede godt på vej til at lægge den perfekte makeup. Det er dog ikke alle, der er lige heldige med deres belysning, og derfor kan det være svært at finde et sted med god, naturlig belysning.

Intet naturligt lys? Beautylight kommer dig til undsætning!

Det har Beautylight heldigvis en løsning på. Vores makeup lamper efterligner naturligt dagslys, uanset hvilken belysning du ellers sidder i. På den måde er du sikret det bedst mulige resultat, når du lægger makeup foran Beautylight-lamperne.

Makeup-lamperne er designet med specielle, hvide lysdioder med højt indhold af blåt lys ligesom i naturligt dagslys, der giver et klart lys, samtidig med at de giver et ensartet lys uden at kaste skygger på dit ansigt. Hvis du vil læse mere om makeup-lamperne fra Beautylight, kan du gøre det lige her, hvor vi blandt andet forklarer, hvorfor det er så vigtigt, at du sidder foran naturligt, klart lys fremfor et gulligt varmt lys, når du lægger makeup.

 

Et stort makeup-spejl, der indrammer det meste af din krop

Når du lægger makeup, er det vigtigt, at du ikke kun kan se dit ansigt. Derfor kan du med fordel finde et makeup-spejl, hvor der både er plads til dit ansigt og din overkrop. Det er nemlig vigtigt, at du kan se din hals og decollté, når du skal matche din foundation og concealer. Matcher hverken din foundation eller concealer med resten af din hud, kommer din makeup hurtigt til at se uprofessionel og overdrevet ud. 

 

Når du skal finde et makeup-spejl til dit makeup-bord, kan du vælge at gå mange veje. Du kan vælge den helt klassiske og romantiske vej med et feminint spejl i bløde former med snirkler, eller du kan vælge at bryde looket op og vælge et firkantet og stilrent makeup-spejl for et mere professionelt og ’upersonligt’ udseende.

Der findes også rigtig mange makeup-spejle med lys, men når du benytter dig af makeup-lamperne fra Beautylight, behøver du ikke andet lys end dem.

Gode opbevaringsmuligheder er vigtige til hvert et makeup-bord

Et helt sikkert musthave til dit makeup-bord er ordentlig opbevaring, så du altid har styr på, hvilke produkter der ligger hvor – og dette kan gøres på rigtig mange måder. Du kan blandt andet installere skuffer under dit makeup-bord, hvor hver skuffe indeholder et produkt – det kan for eksempel være en skuffe til foundations, en skuffe til øjenskygger, en skuffe til læbestifter, lipgloss med mere. For at gøre det nemt at huske, hvad der er i hvilke skuffer, kan du sætte et mærkat uden på hver skuffe. Så er det let og overskueligt, når du skal lægge din eller dine kunders makeup hver dag.

 

Når det kommer til smart opbevaring oven på dit makeup-bord, kan du benytte dig af gennemsigtige plastikbakker, der kan samle de forskellige ting, du har stående. Her kan du for eksempel stille dine makeuppensler og -børster, parfumer, vatpinde og vatrondeller, smykker med mere. Oven på dit makeup-bord kan du med fordel også have opbevaring til dine smykker, som du kan mikse og matche, når makeuppen er fuldendt.

 

Et overskueligt makeup-bord med god plads til opbevaring sørger for, at du har et større overblik over, hvor dine redskaber og makeup er, og det er også lettere at holde rent og pænt, hvilket er vigtigt – især hvis du er makeupartist og arbejder med kunder. Støvede eller beskidte omgivelser er nemlig ikke godt, når du skal lægge makeup på hud, da de kan resultere i infektioner eller uren hud.

 

Behagelige siddemuligheder, når du skal lægge makeup

Hvad enten det er dig selv, du skal lægge makeup på eller en klient, er det vigtigt, at du har de mest optimale siddemuligheder – især hvis du ved, at det kommer til at tage lang tid. Selv hvis det tager kort tid, og du egentlig mest bruger dit makeup-bord, inden du skal på arbejde, er det altid rart at starte dagen ud med at sidde ordentligt og behageligt.

 

Det helt klassiske valg er en pianobænk eller en anden form for bredt sæde, hvor du kan have en tyk og behagelig pude ovenpå. Er du mere til en rigtig stol, så skal du kigge efter en stol med et ordentligt ryglæn, især hvis du benytter det til kunder. Det er sjældent, at du selv vil få brug for en stol med ryglæn, fordi du sidder så tæt på makeup-spejlet.

Flakoner, blomster og lys for et personlig touch

Sidst, men ikke mindst er det altid vigtigt at sætte dit eget personlige præg på dit makeup-bord. Det kan du gøre ved at pynte det med flakoner, blomster og lys. Har du for eksempel et par parfumer i smukke flakoner, der godt kan tåle at stå fremme, så er dit makeup-bord det perfekte sted at vise dem frem. Ligeledes passer stearinlys med eller uden duft godt til et makeup-bord, hvor det kan skabe stemning og hygge, så du kan slappe helt af, når du skal gøre dig klar.

 

Blomster og grønne planter kan være med til at sætte et mere enkelt, minimalistisk og moderne look på dit makeup-bord. Ligegyldigt hvad du vælger at pryde dit makeup-bord med, kan det være rart med personlige ting og udsmykning, der gør dig i godt humør. For mange er det at tage makeup på nemlig et pusterum fra hverdagens stress og jag, og derfor er det også vigtigt, at omgivelserne er rare og behagelige. Mange kvinder ser tiden, hvor de lægger makeup, som en tid, der kun er deres, hvor de kan få ro på tankerne og gøre sig klar til dagens mange opgaver.

 

Tre redskaber, der er gode at have på dit makeup-bord

Nu har du fundet ud af, hvilke musthaves der skal til for at danne det perfekte makeup-bord – men hvad skal du så egentlig fylde det med, udover makeup og makeupbørster? Vi kommer her med tre gode forslag til, hvilke makeupredskaber du skal have liggende.

Vatpinde

Vatpinde er det perfekte tool til alle, der leger med makeup – privat eller på professionelt plan. Den lille pind kan snildt komme ind, hvor makeupbørster ikke kan, og for eksempel lægge highlight i den inderste øjenkrog eller rette op på den røde læbestift. Vatpinde er også gode til at fjerne fejl – for eksempel mascara på øjenlåget – og fungerer nærmest som et viskelæder.

Håndsprit

Hvad end du lægger makeup på dig selv eller dine kunder, er det super, super vigtigt, at du har helt rene hænder. Derfor kan du med fordel benytte håndsprit til at rense dem. Urene hænder kan nemlig resultere i urenheder på huden, og det er altid ekstra irriterende, når du skal lægge makeup.

Elastikker og hårklemmer

Når du skal lægge makeup, nytter det ikke noget, at du får håret ned i ansigtet hele tiden. Det er irriterende, og du ender med makeup og mascara i håret. Derfor er det en god ide at have elastikker og hårklemmer liggende, så du i et snuptag kan sætte dit hår op, når du skal lægge makeup.

Forhåbentlig har dette blogindlæg givet dig mere indblik i, hvad der er vigtigt at have, når du skal designe dit eget makeup-bord.